RAUTA (Ruoste) VEDESSÄ

Veden ongelmat
Veden rauta (ruoste) pitoisuuden voi havaita, kun jonkin aikaan veden seistyä siihen alkaa ilmetä ruskeita höytyviä. Rauta aiheuttaa veteen väriä, pahaa makua ja hajua. Rautapitoinen vesi värjää pyykkiä ja vesikalusteita sekä aiheuttaa korroosiota vesiputkiin ja rikkoo vettä käyttäviä teknisiä laitteita.
Katso tuotteet

Mangaani

Veden ongelmat
Vedessä mangaani esiintyy tumman harmaana sakkana, kun vettä juoksutetaan tavallista voimakkaammin. Juotuna mangaani voi aiheuttaa lapsille oppimis-, käyttäytymishäiriöitä, hienomotorista kömpelyyttä ja alentunutta älykkyysosamäärää. Isoina pitoisuuksina Mangaani aiheuttaa pahaa hajua ja makua veteen sekä värjää vesikalusteita ja pyykkiä.
Katso tuotteet

HUMUS, CODmn, KMnO4

Veden ongelmat
Vesitesteissä CODmn- ja KMnO4-luku kertoo veden humuspitoisuudesta. Veden humus on orgaanista ainetta ja on peräisin maaperästä tai pintavesistä. Humus aiheuttaa veteen väri-, maku- ja hajuhaittoja. Humuspitoinen vesi värjää pyykkiä.
Katso tuotteet

KALKKI VEDESSÄ

Veden ongelmat
Veden kalkki sotkee kylpyhuoneiden pintoja sekä tukkii ja hajottaa vesilaitteita ja lämpövastuksia.
Katso tuotteet

MIKROBIOLOGISET ONGELMAT

Veden ongelmat
Mikrobiologiset ongelmat vedessä voivat aiheuttaa ihmiselle vatsavaivoja sekä vedessä voi ilmetä maku- ja hajuhaittoja. Escherichia coli- ja entrokokki-bakteerien ilmeneminen ilmaisee jätevesien vaikutusta kaivoveteen.
Katso tuotteet

RADIOAKTIIVISET AINEET, ARSEENI, RADON, URAANI

Veden ongelmat
Arseenipitoisen juomaveden pitkä-aikainen nauttiminen voi lisätä joillekin syöpäsairauksille altistumisen riskiä. Radonpitoinen kaivovesi lisää riskiä sairastua syöpään niin juotuna kuin myös radonpitoista vesihöyryä hengitettäessä. Pitkäaikainen Uraanipitoisen veden nauttiminen sisäisesti vahingoittaa ihmisen munuaisia.
Katso tuotteet

RIKKIVETY

Veden ongelmat
Rikkivety aiheuttaa veteen mädäntyneen kananmunan hajua. Rikkivety on vedessä kaasuna. Rikkivety ei aiheuta ihmiselle terveydellistä riskiä, mutta sen aiheuttama haju on erittäin epämiellyttävä.
Katso tuotteet

KLORIDI / SUOLA

Veden ongelmat
Kloridi voi suurina määrinä aiheuttaa veteen suolaista makua, mutta yleensä makuhaittoja ei ilmene. Kloridi aiheuttaa korroosiota vesiputkissa.
Katso tuotteet

FLUORIDI

Veden ongelmat
Liian korkeat fluoridi pitoisuudet juomavedessä on terveysriski erityisesti lapsille ja nuorille. Liian korkea fluoridi pitoisuus juomavedessä heikentää hammaskiillettä ja sitä kautta edistää hampaiden reikiintymistä. Lisäksi liian korkea fluoridipitoisuus juomavedessä vaikuttaa luiden koostumukseen tehden niistä herkemmin murtumille altistuvia.
Katso tuotteet